Cum să avem o dietă sănătoasă?

Cum să avem o dietă sănătoasă?

Cum să avem o dietă sănătoasă? –  înseamnă să asculți de vocea interioară care știe în general ce înseamnă mâncarea sănătoasă – proaspătă – și cea care nu este – ambalată si procesată.
Dacă vrei un program să funcționeze pe termen lung; vei avea nevoie de un stil de viață pe care să îl adopți și să îți placă.

Acest lucru presupune o dietă care este bogată și delicioasă. Și una care va însemna să faci un angajament cu tine însuți.
Directorul fondator al universității Pittsburgh Medical Center Weight Management Center și autoarea “The Real You Diet”, Madelyn Fernstrom susține că oamenii sunt atât de disperați să slăbească;  că ajung să se gândească că trebuie să piardă în greutate cu orice preț. “Și când disperarea se instaleaza”, continua Fernstrom, “gândirea logică dispare”. Cui îi pasă că lista de produse alimentare interzise este mai lungă decât “Război și pace”? Kilogramele scad. Tu ești fericit.Dar corpul tău e posibil să nu fie.
Cu topurile Best Diets 2016, poți să verifici care sunt cele mai populare diete; de la Atkins până la Weight Watchers; având un profil detaliat fiecare în parte. Și topurile News’ Best Diets for Healthy Eating conferă fiecărei diete un scor de sănătate de la 5 (cel mai bun) până la 1(cel mai rău) pentru siguranță și nutriție.

Cum să avem o dietă sănătoasă?

“Cele care obțin scoruri mari în siguranță și în valoare nutrițională – sunt foarte similare” declară Andrea Giancoli, nutriționist.
Foarte puține diete din lista Healthy Eating sunt nesigure sau sunt deficiente sever din punct de vedere nutrițional.
Daca esti nesigur în legătură cu siguranța si nutriția. Ascultă de corpul tau.oboseala, lipsa somnului, amețeala, durerile – toate acestea ridică semne de întrebare. Fernstrom declară că dacă vrei să slăbești trebuie să o faci pentru că îți dorești o sănătate bună. Așa că trebuie să te simți cu mai multă vitalitate și nu trebuie să te simți rău.