Broccoli

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza unei evaluări a clientului
(1 recenzie client)

9.00 lei

Broccoli

*preț/bucată

Categorie:

Descriere

Broccoli

Broccoli – legume de calitate

Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari; vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K;  extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină.

Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente.

Să disecăm puţin leguma verde: 100 de grame de broccoli vă aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C.

În înteriorul vaselor de sânge, broccoli ajută la dezvoltarea unor enzime care protejează structura internă a acestora. De asemenea, reduce impactul moleculelor care distrug vasele. Şi tot studiile spun că, dacă mâncaţi broccoli doar de trei ori pe lună, e posibil să vă reduceţi riscul de a dezvolta un cancer de vezică urinară cu 40%.

Explicaţia? O enzimă pe care o conţine aceasta plantă denumită mirozinază schimbă compuşii cu sulf conţinuţi de plantă şi denumiţi glucozinolaţi în izotiocianaţi, tot compuşi cu sulf. Aceştia din urmă au proprietăţi anticancerigene. Ar fi ideal ca bucheţelele tăiate în cubuleţe foarte mici să nu se prepare termic. Le amestecaţi cu un sos de muştar sau un sos de lămâie preparat în casă cu lămâie, condimente din belşug şi ulei presat la rece. Apoi adăugaţi bucăţele din tulpina trasă la abur şi rezultă o salată delicioasă. În felul acesta, cu o parte plantă preparată la abur şi o parte crudă, beneficiaţi de mai multe tipuri de fibre.

1 recenzie pentru Broccoli

  1. Evaluat la 5 stele din 5

    Produse foarte bune.Recomand

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *