Rădăcină de țelină

8,00 lei

Rădăcină de țelină

*preț/kg

 

Compare
Categorie:

Descriere

Rădăcină  de țelină

Rădăcină de țelină – legume de calitate 

Ţelina este o plantă medicinală şi legumicolă care poate atinge o înălţime maximă de un metru şi care îşi are originile în sudul Europei.

Rădăcină de țelină acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ, expectorant.

Rădăcină  de țelină este indispensabilă în arta culinară, fiind în perfectă armonie cu prazul, pătrunjelul, ceapa şi morcovul.

Se poate consuma în stare crudă, dată pe răzătoare şi introdusă într-un amestec de salate, luate înainte de mese.

Rădăcină de țelină – legume de calitate

Salata se prepară într-un castron în care se rade o rădăcină de ţelină, alături de morcov; măr; sfeclă roşie şi pătrunjel (rădăcină); se adaugă puţină salată verde, ceapă, felii de tomate, untdelemn, sare şi suc de lămâie, care se amestecă şi se consumă la mesele principale.

Tot din ţelină se prepară o supă dintr-o rădăcină tăiată în bucăţi mici, se adaugă 0,5 kg cartofi şi 100 g orez; se fierb împreună în doi litri de apă cu sare şi se drege cu smântână sau cu bulion.

În arta culinară sunt mult apreciate câteva feluri de mâncare preparate cu rădăcină de ţelină: salate (eventual cu adaos de morcov, dovlecei, hrean, lămâie, tomate, mere, ananas, arpagic sau maioneză); supă-cremă, tocane de ţelină (cu carne, parmezan, măsline sau ciuperci); budincă; gustare cu ciuperci; musaca: piure, sufleu.

Informații suplimentare

Marime
Masura

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Rădăcină de țelină”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *