Protejarea pielii

Protejarea pielii – „Cele mai frecvente locuri în care apare cancerul de piele sunt pe faţă, gât, urechi, mâini, în zonele neacoperite de haine”. La bărbaţi, cancerul se dezvoltă frecvent pe scalp. Este recomandată aplicarea unei creme solare şi purtarea unei şepci, pălării pentru o protecţie eficientă.„Razele nocive UV pot penetra norii chiar şi într-o zi ploioasă”. „Asiguraţi-vă că folosiţi crema în orice moment din vară, indiferent de prognoza meteorologică”.

Protejarea pielii

Creme cu factor de protecţie solară (SPF) de cel puţin 30. „SPF indică nivelul protecţie UVB. Protectorii UVA ajută la încetinirea îmbătrânirii, în timp ce UVB vă apără de arsurile solare”. Cumpărătorul trebuie să caute acele creme cu protector UVA, precum avobenzon (3%) sau Mexoryl SX sau chiar protector fizic UVA, precum oxidul de zinc şi dioxidul de titan. „Diferenţa dintre cremele pentru protecţie solară chimice şi fizice este că acele chimicale absorb razele UV şi le neutralizează, în timp ce cremele fizice reflectă razele UV de pe piele”

Motivele pentru care ne plângem că pielea, tenul nostru nu dispun de un aspect cât mai frumos, îngrijit şi sănătos sunt următoarele:

a) expunerea exagerată la soare (fără aplicarea unei creme de protecţie) a pielii şi mai ales la ore nepotrivite – tenul expus la soare capătă un aspect uscat, apar linii fine sau crăpături;

b) consumarea multor zaharuri, a grăsimilor;

c) deficienţele nutriţionale, în special carenţa de vitamina A şi vitamina B;

d) hidratarea insuficientă (când nu consumăm suficientă apă cât să hidratăm atât organismul, cât şi pielea);

Protejarea pielii

Alimentele care protejează pielea

În afară de cremele pentru protecţie solară, a uleiurilor, care pot fi un factor de tratare a pielii, hidratarea se mai poate face şi prin alimentaţie.

Iată  câteva din alimentele care vă  pot fi benefice în hidratarea tenului pe timp de vară:

a) Pepene verde- este bogat în licopen şi ajută la o bună hidratare a tenului pe timp de vară;

b) Dovlecel – datorită carotenoizilor oferă un aspect curat şi frumos pielii;

c) Peşte – este  necesar şi pentru o bună stare de sănătate în general;

d) Spanac – vitaminele prezente în spanacul crud oferă protecţie eficientă împotriva soarelui;